När ska telefonförsäljare lära sig?

Något som är värre än telefonförsäljare är telefonförsäljare som inte kommer till skott. Pitchen borde inte ta mer än 15-20 sekunder. Jag har inte tid att sitta och lyssna, oftast stör du mig i mina arbetsuppgifter.

Skippa också artighetsfraserna. Du känner inte mig. Jag känner inte dig. Fråga inte hur jag mår eller hur läget är. Det kan vi ta om du mot förmodan lyckas med din pitch och vi bygger upp en yrkesrelation.

Ta ett nej. Jag berättar gärna varför jag säger nej, om du frågar varför jag säger nej istället för att ifrågasätta mitt nej.

98% av alla säljare klarar inte mitt test. Då har jag ingen lust att vara trevlig eller lägga någon energi på dig. Du bestämmer inte tonen på samtalet eller hur personliga vi ska vara. Det gör jag, jag är din potentiella kund och därför har jag alltid rätt.

Författare: Kristofer

Kristofer Rask är 33 år och har arbetat med marknadsföring i ett decennium. Fritiden präglas av äventyr, vänner och träning. Allt kan komma att avspeglas i bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *