Den största tabben när du ställer ut på mässan är att vänta på besökaren

Du vet att det är dags att samla till krismöte på mässan när din personal strax innan öppning yttrar följande kommentar:

”Ja, men nu är det bara att vänta in besökarna då.”

Med den kommentaren kommer din personal att sitta och vänta på att besökare kommer in till din monter. Och det kommer få besökare göra. De kommer inte känna sig välkomna.

Din personal kommer då uppleva mässan som dålig och långtråkig. Du kommer uppleva mässan som resultatlös.

Det är dyrt att ställa ut på mässor, men med hårt slit kommer du bli garanterad ett positivt resultat. Det gäller att slå hål på myten att en mässa är massor av ”gratis”-kunder, för det är bara (ytterst lite) delvis sant.

massa

Under en kort tid, oftast mitt på dagen kommer det att finnas så mycket besökare på mässan, att besökarna faktiskt även uppsöker den minst engagerade monterpersonalen. Vi kallar dem för ”gratis”-kunder.

Egentligen är det extroverta och uppsökande människor, få till antalet, som räcker ut en hand till den (förlåt) apatiska monterpersonalen. De är så av naturen. Tidsmässigt är de troligtvis också den typ av besökare som tar mest tid och därmed ger en lägre timpeng.

Under mässan vill du (också) få in en annan typ av besökare. Du vill ju fylla montern med besökare under hela dagen, när besöksantalet också är lägre.

Du måste bjuda in till samtal. Under hela mässans öppettid måste din personal stå med öppet kroppsspråk, påkalla uppmärksamheten hos passerande besökare och ställa rätt frågor som bjuder in till vidare samtal.

Då kommer din personal jobba till 100% under hela mässan, aldrig få känslan av att det är långtråkigt eller segt och tempot kommer garantera ett positivt resultat. Och du kommer ha haft mängder av fler besökare.

Författare: Kristofer

Kristofer Rask är 33 år och har arbetat med marknadsföring i ett decennium. Fritiden präglas av äventyr, vänner och träning. Allt kan komma att avspeglas i bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *