DAG #5: Gör något!

Jag har en svart bok. Där skriver jag ner alla mina idéer jag får. Många är konstiga – en del är lite briljanta. Jag väntar på att de ska växa till sig. Eller att en riktigt briljant idé ska dyka upp.

För en utomstående är det nog mest kryptiskt kladd. Ett är ”turist i min egen stad”. Ett projekt om att få mitt fotointresse fokuserat. Det resulterade i I Love Jönköping. Även om det idag är glest mellan blogginläggen så känns det skönt att förvalta över bloggen. Jag har alltid valet att hitta på något, att upptäcka något nytt i min stad.

Samtidigt kan jag dela med mig av mina upplevelser. Glädja andra. Jag hör glädjerop varje gång jag bloggar på I Love Jönköping. Det glädjer mig. Jag önskar jag hade mer tid, till fler inlägg.

Idéers värsta bov är tiden. Arbete, sociala åtaganden, träna och allt som hör vardagen till gör att det ibland inte finns mycket tid över. Det är något jag får jobba på. Till den där dagen där den där riktigt briljanta idéen dyker upp.

Så vad har allt detta med musikvideon ovanför? Skaparen sa upp sig från sitt jobb, följde sin dröm och startade ett filmbolag. Ett år senare var videon klar och med det kunde han känna sig stolt över sitt val. (källa)

Dagens uppmaning är: Gör något, även om det är något litet. Det kan leda till något större.

Författare: Kristofer

Kristofer Rask är 33 år och har arbetat med marknadsföring i ett decennium. Fritiden präglas av äventyr, vänner och träning. Allt kan komma att avspeglas i bloggen.

3 reaktioner till “DAG #5: Gör något!”

 1. Men, vad intressant ditt projekt om I Love Jönköping! Något liknande gjorde jag om min stad, men på ett annat sätt, och det resulterade i mycket uppmärksamhet som jag inte hade väntat mig.

  (Hittade hit via #blogg100.)

   1. Du får väl kika in hos mig i så fall. :)

    Men det var så att min stad firade hundra år som stad för två år sedan och jag publicerade under året hundra inlägg med bilder där jag berättade lite personligt om olika platser och det jag visste om dem. Stans museiförening använder bilderna, jag hade senare en utställning på museet och därefter blev jag inbjuden att ställa ut när fotoklubben skulle ha fotofestival. Kyrkans församling använder en del bilder i sin marknadsföring och så fick jag förstås automatiskt en hel del personer som följer bloggen.

    I år har jag ett projekt där jag publicerar hundra husinlägg, men det blir inte bara från stan utan även från andra platser jag råkar befinna mig på. Får se om det också blir populärt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *